H Παναγία Γοργοϋπήκοος στην Αμπελιά Φαρσάλων

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Αμπελιά Φαρσάλων, υποδέχθηκε για ακόμα μια χρονιά την εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπήκοος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία του  Αρχιμ. Επιφάνιου Οικονόμου της Ιεράς Μητρόπολης Μαγνησίας, όπου χοροστάτησε στην θεία λειτουργία.

Η Παναγία μας, όπως είναι γνωστό, φέρει πολλά ονόματα, ένα από αυτά που της προσδίδουμε είναι και Γοργοεπήκοος. Βυζαντινή προσωνυμία της Θεοτόκου, και σημαίνει «από ψηλά σπεύδουσα και ταχεία βοήθεια»…

Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στο χωριό Αμπελιά Φαρσάλων, έτσι ώστε να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Μετά την Κυριακάτικη λειτουργία, ακολούθησε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, παρουσίαση Παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου Ντόπιων “ο Ενιπέας” και έγινε διανομή φαγητού εκ του Ιερού Ναού, ενώ στην συνέχεια ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελιάς παρέθεσε διάφορα εδέσματα στους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Ιερέας του χωρίου π. Γιώργης Κατσιαούνης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελιάς κ. Γεωργία  Κυρίτση ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων “ο Ενιπέας” κ. Δήμητρα Αστάρα παρουσίασε το χορευτικό. Επίσης παρευρέθηκαν οι δημ. σύμβουλοι κ. Χρ. Παπαγεωργίου και Γ. Βασιλείου και ο πρόεδρος της ΤΗ Αμπελιάς κ. Δημ. Πελεκούδας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του τόπου.