Μ. Χαρακόπουλος από Ελασσόνα: “Θα απογοητευθούν όσοι θέλουν να κόψουν τις ρίζες του έθνους!”

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον οθωμανικό ζυγό.

Μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, την κατάθεση στεφάνων και ο πέρας της παρέλασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε κομμάτι της πατρίδας μας ελευθερώθηκε με σκληρές θυσίες και αίμα από τους προγόνους μας, οι οποίοι ζούσαν και πέθαιναν με το όραμα μιας κυρίαρχης Ελλάδας. Για να πραγματοποιηθεί ο πόθος τους χρειάστηκαν πολλά χρόνια και άπειρες απογοητεύσεις. Δικαίως, λοιπόν, με υπερηφάνεια εορτάζουμε επετείους όπως τη σημερινή για την απελευθέρωσης της Ελασσόνας από την οθωμανική δουλεία, που κράτησε τον λαό μας δέσμιο για αιώνες, χάνοντας το βηματισμό της προόδου που συντελούνταν στις ελεύθερες περιοχές της Ευρώπης.

Μια ιστορική επέτειος, όμως, έχει αξία όχι μόνον για το παρελθόν που αναβιώνει στην μνήμη των μεταγενεστέρων, αλλά και ως αφορμή για αναστοχασμό του παρόντος και προγραμματισμό για το μέλλον. Διότι, ανακαλύπτουμε -με έκπληξη συχνά- ότι σήμερα τίποτε δεν είναι δεδομένο για την δική μας γενιά, που μεγάλωσε τις τελευταίες δεκαετίες σε συνθήκες ασφάλειας. Οι προκλήσεις και οι απειλές για την Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία, από ανιστόρητους και θρασείς αναθεωρητισμούς στην γειτονιά μας.

Δυστυχώς, απέναντι σε αυτή την συμπεριφορά, η δική μας στάση δεν είναι ανάλογη του κινδύνου. Αντιθέτως, όπως απέδειξε η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, απεμπολούνται εθνικά δίκαια και παραδίδονται ιστορικές παρακαταθήκες, με αξιοπερίεργη ελαφρότητα. Επιπλέον, λαμβάνει χώρα, λόγω ιδεοληπτικών εμμονών, μια στρέβλωση στην εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα, κυρίως στην εκπαίδευση.

Ελπίζω και εύχομαι να γίνει αντιληπτό από όλους πως η ύπαρξη αυτού του έθνους βασίζεται στις γερές του ρίζες, και όσοι επιμένουν να τις κόψουν, σύντομα να απογοητευτούν».