«Ορατό σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής το έργο της Κάρλας»

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η λαμπρή τελετή των εγκαινίων του έργου επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στα Βαλκάνια.

Την “κορδέλα” των εγκαινίων έκοψε η η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κορίνα Κρέτσου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στον χαιρετισμό της η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κορίνα Κρέτσου, αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη αξία του μεγάλου αυτού έργου, επισημαίνοντας πως ξαναδίνει ζωή στο οικοσύστημα της περιοχής. “Τα πλεονεκτήματά του έργου εκτός από περιβαλλοντικά είναι και αναπτυξιακά” τόνισε χαρακτηριστικά η Επίτροπος που ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη συνεργασία τους ώστε σήμερα να παραδίδεται αυτό το “περίφημο έργο” όπως το χαρακτήρισε. ” Ο Κ. Αγοραστός είχε ένα όραμα και το έφερε σε πέρας με επιτυχία”, είπε η κ. Κρέτσου και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “το έργο της Κάρλας είναι ορατό σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής. Είναι μια μεταμόρφωση όχι μόνο της λίμνης, αλλά της οικονομίας. Όλα αυτά τα έργα είναι η δύναμη με την οποία μπορείς να μεταμορφώσεις, να αλλάξεις τη ζωή των ανθρώπων”.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης έκανε και εκείνος λόγο από την πλευρά του για ένα μεγάλο έργο που θα συμβάλει στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, στην άρδευση των εκτάσεων στον κάμπο της περιοχής, στην αντιπλημμυρική προστασία, αλλά θα συμβάλει και στην ανάπτυξη.

Ανέφερε ακόμη πως η Επίτροπός της ΕΕ είναι φίλη της Ελλάδας και πως χωρίς τη συνεργασία και τη συμπαράστασή της δεν θα επιτυγχάνονταν η ολοκλήρωση του έργου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα έχει η ευρύτερη περιοχή από το μεγάλο έργο επανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Τόνισε ακόμη η ολοκλήρωσή του – ώστε να μην χαθούν και τα 180 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ – επιτεύχθηκε με αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, με ενότητα και επιμονή στο στόχο και παρά τις δυσκολίες τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία με τα μνημόνια και τα capital controls.

Πηγή: taxydromos.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!