Υγρασία, ομίχλη και βροχές την Πέμπτη

Παροδικές νεφώσεις και αυξημένες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τοπικές ομίχλες θα εμφανιστούν τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές νωρίς το πρωί. Η ορατότητα θα είναι πρόσκαιρα περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Τοπικές ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς . Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα υπάρξουν κατά τόπους νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.