Στην Αρχαία Σκοτούσσα μαθητές του 1ου & 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων

Την Αρχαία Σκοτούσσα επισκέφθηκαν μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Κόκκαλη Μαρία, Ταουσάνη Αριάνθη, Τριανταφυλλόπουλο Απόστολο, Μπένο Νικόλαο και μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Προσμίτη Στέλιο, Δημητρόπουλο Δήμο, Μαμπλέκο Νικόλαο και Παπαλέξη Αχιλλέα επισκέφθηκαν το ανασκαφικό πεδίο της αρχαίας Σκοτούσσας, τον χώρο εκείνο όπου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, από το 2014 εκπονούνται αρχαιολογικές έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Messina Ιταλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευθούν την εμπειρία της ανασκαφικής έρευνας και να πάρουν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία του τόπου. Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στον χώρο μελέτης του ανασκαφικών ευρημάτων από τον καθηγητή – Διευθυντή της ανασκαφής Francesco La Torre και την Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου – αρχαιολόγο Βάσω Νούλα, τον καθηγητή Lorenzo Campagna και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διευθύντρια της ανασκαφής Σοφία Καραπάνου.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο ανασκαφικό πεδίο της Αρχαίας Σκοτούσσας, από τον Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Πανεπιστήμιο της Messina. Η αναχώρηση θα γίνει από το μνημείο του Πολυδάμαντα στην πλατεία της Σκοτούσσας.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!