Ευρεία σύσκεψη για τα Παρατηρητήρια ελέγχου δόμησης

Ευρεία σύσκεψη για την οργάνωση και λειτουργία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ελέγχου Δόμησης (Περιφερειακών Παρατηρητηρίων) και των Τμημάτων Ελέγχου Δόμησης (Τοπικών Παρατηρητηρίων), πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε ένας πρώτος κύκλος συναντήσεων εκπροσώπων και των τριών Υπουργείων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ώστε να ενισχυθεί ο μηχανισμός αποτροπής αυθαιρεσιών με τη δημιουργία του επιτελικού, εποπτικού, φορέα των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων ελέγχου δόμησης.

Με δεδομένο ότι οι Περιφέρειες είναι αυτές που έχουν την αρμοδιότητα λειτουργίας των Παρατηρητηρίων, επιδίωξη είναι να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται να γίνουν για τη συγκρότηση και στελέχωση των υπηρεσιών ελέγχου δόμησης. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επιτάχυνσης εφαρμογής του νόμου 4495/2017 για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, έχουν ανακοινωθεί και από τον Πρωθυπουργό 250 νέες προσλήψεις για τη στελέχωση των Παρατηρητηρίων.

Η στελέχωση των νέων δομών υλοποιείται με τη συνεργασία και των τριών Υπουργείων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!