Πέφτουν οι άνεμοι – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και προς το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια οι τιμές της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές  νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα νότια να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης). Τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.