Μήνυμα Γιούνκερ στην Ιταλία: Η ειδική μεταχείριση θα σήμαινε το τέλος του ευρώ

Μήνυμα στην Ιταλία, η οποία αξιώνει «ειδική μεταχείριση» στο ζήτημα της τήρησης των ευρωπαϊκών κανονισμών, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αν όλες οι χώρες είχαν ειδική μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γερμανία.

Προειδοποίησε δε, τη Ρώμη να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του υπάρχοντος προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, παραβιάζοντας τους κανόνες της Ε.Ε.

«Η Ιταλία παίρνει αποστάσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει από κοινού, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε επιπλέον.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα επιθυμούσα, αφού καταφέραμε πράγματι να αντεπεξέλθουμε στην ελληνική κρίση, να καταλήξουμε με την ίδια κρίση στην Ιταλία. Μια τέτοια κρίση ήταν ήδη, αρκετή».

«Πρέπει να εμποδίσουμε την Ιταλία να καταφέρει να πετύχει μια ειδική μεταχείριση στο θέμα αυτό, καθώς αν όλοι τη λάμβαναν, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ» κατέληξε ο Γιούνκερ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από DPA