Μ. Χαρακόπουλος: “Νοσηρό πλέον το κλίμα στην κυβερνητική πλειοψηφία!”

«Η κυβέρνηση μπορεί ενδεχομένως και χωρίς την ψήφο των βουλευτών του κ. Καμμένου να σχηματίσει μια οριακή πλειοψηφία. Γι’ αυτό άλλωστε προχώρησε και στον ανασχηματισμό και με δάνεια που έλαβε από τους ανεξάρτητους που τους υπουργοποίησε. Όμως, καταλαβαίνετε όλοι ότι είναι νοσηρό πια αυτό το κλίμα. Μια κυβέρνηση που θα έχει α λα καρτ πλειοψηφίες, δεν θα έχει πλειοψηφία από τον κυβερνητικό της εταίρο στη ψήφο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Για μένα, είναι ανοιχτό πια ότι η κυβέρνηση έχει πια ζήτημα δεδηλωμένης, από τη στιγμή που δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τον εταίρο της». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ASTRA TV και στον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

Για τις περικοπές στις συντάξεις το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «μόνη της αυτή η κυβέρνηση με την πολιτική της τις προκάλεσε, μόνη της, τις ψήφισε. Εμείς τις καταψηφίσαμε τις μειώσεις στις συντάξεις. Λοιπόν, τώρα αυτές τις μειώσεις στις συντάξεις που οι ίδιοι τις έφεραν, προσπαθούν να διαπραγματευτούν την ακύρωση ή την αναβολή ή τη μετάθεση του μέτρου αυτού. Και μάλιστα και ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησαν μέχρι μακάβρια επιχειρήματα για το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων που είναι πια στην 7ηδεκαετία του βίου τους».

Λάθος μήνυμα η μεταφορά μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Για την κατάσταση στο μεταναστευτικό ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «οι εικόνες της Μόρια δεν εκθέτουν απλά την κυβέρνηση που διαχειρίζεται το προσφυγικό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς». Και πρόσθεσε ότι «η χώρα πήρε πάνω από 1,6 δις ευρώ για σχεδόν 100.000 μετανάστες που φιλοξενούμε εντός του ελληνικού εδάφους. Όταν δόθηκαν 3 δις για σχεδόν 3 εκατομμύρια στην Τουρκία. Λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό και πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Και δεν είναι λύση η αποσυμφόρηση της Μόρια με τη μετακίνηση μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στέλνει ένα λάθος μήνυμα σε όσους θέλουν ή προσδοκούν να μπούνε στην Ευρώπη από την πύλη των ελληνικών νησιών»

Η αστυνομία σάκος του μποξ…

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας επισήμανε επίσης ότι «οι αστυνομικοί είναι ο εύκολος σάκος του μποξ, στην κάθε μορφής εκτελεστική εξουσία που τους παραδίδει βορά στην κοινή γνώμη πολλές φορές. Τα φαινόμενα αυτοδικίας δυστυχώς εκτρέφονται όταν υπάρχει απουσία αστυνόμευσης και δυστυχώς τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουμε μια απουσία αστυνόμευσης από μια κυβέρνηση, η οποία επειδή ο σκληρός πυρήνας του 3-4% που την κατευθύνει και την καθοδηγεί, διατρέχεται από ιδεοληψίες και αντιλήψεις άλλων εποχών, βάζει φρένο, εμπόδια στο έργο της αστυνομίας»

Ο Νιγηριανός αγροτικός γιατρός…

Για την υπόθεση του Νιγηριανού γιατρού στην Τσαπουρνιά, ο Θεσσαλός πολιτικός είπε: «σοκαρίστηκα και εγώ, όταν έλαβα την απάντηση του υπουργού Υγείας και δεν μιλούμε για τον κ. Πολάκη, τον αναπληρωτή του, μιλώ για τον κ. Ξανθό. Είχα επισκεφτεί το καλοκαίρι, τα χωριά της Ελλασόνος, στην Τσαπουρνιά μου διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι ότι δεν έχουν τακτική επίσκεψη του αγροτικού γιατρού, τους έχει εγκαταλείψει. Ο κ. Ξανθός μας απαντά ότι υπήρχαν πράγματι ζητήματα, γιατί στείλανε κάποια στιγμή αγροτικό γιατρό νιγηριανής εθνικότητας, όπως λέει, ο οποίος δεν ήξερε ελληνικά και γι’ αυτό τον αποσύρανε και τον πήγανε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, γιατί προφανώς εκεί να μπορούσε να συνεννοηθεί… Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Πώς διορίστηκε αγροτικός γιατρός που δεν γνωρίζει ελληνικά, πώς πήρε πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο, αν δεν γνωρίζει ελληνικά. Έχουμε αγγλόφωνα τμήματα στην Ιατρική;».