Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής:

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ε.Μ.Υ, το οποίο ισχύει από χθες Παρασκευή28/09/0217, για σήμερα και αύριο Σάββατο και Κυριακή  προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής  να υπάρξει επιδείνωση του καιρού με αποτέλεσμα να επηρεάσει τις Π.Ε. Μαγνησίας και Π.Ε. Λάρισας. Αναμένεται να επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις Β. Σποράδες, τα νότια παράλια της Μαγνησίας και τα ανατολικά παράλια της Λάρισας.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας από το μεσημέρι του Σαββάτου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιφυλακή με τα μηχανήματα έργων που διαθέτει. Ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι δήμοι και ιδιαίτερα οι δήμοι που πιθανόν αναμένεται να προσβληθούν περισσότερο από τα καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνιστά του πολιτές:

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.