“Ξενοφών” και “Ζορμπάς” χτυπούν την χώρα

Την ώρα που η κακοκαιρία “Ξενοφών” σαρώνει την χώρα με βασικό χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ένας μεσογειακός κυκλώνας με το όνομα «Ζορμπάς», είναι πιθανό να δημιουργηθεί από σήμερα, όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο μεσογειακός κυκλώνας είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο. Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και επικίνδυνα και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο.

Δείτε ζωντανά πώς κινείται ο κυκλώνας “Ζορμπάς”

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Ταφύλλης, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και ότι η υπηρεσία είναι σε επικοινωνία με την ΕΜΥ. Όπως είπε ο  κ. Ταφύλλης απαιτείται συχνή και έγκαιρη παρακολούθηση για το τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι άνεμοι αναμένεται να κινηθούν με ένταση 9 με 10 μποφόρ.

Πηγή: ant1news.gr