Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων, εντάσεως 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 και μποφόρ έως 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, με ένταση 4-6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 09-23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο νότιο Ιόνιο 9 και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-8 και στα νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6-8, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16-22 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο Ιόνιο 8-9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.. Στα υπόλοιπα θα φυσούν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, εντάσεως  4-6μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.