Ο καιρός της Πέμπτης

ΠΤην Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7-8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 4-6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12-23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 και στο Ιόνιο 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-8 και στα ανατολικά και νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικοί 7-9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16-24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8-9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί 6-7 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων, εντάσεως 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.