Πιθανό “λουκέτο” στην Εθνική τράπεζα των Σοφάδων – Πρόταση για κλείσιμο σε άλλα 7 υποκαταστήματα στη Θεσσαλία (vid)

Τον κίνδυνο να βάλει “λουκέτο” η Εθνική τράπεζα στην πόλη των Σοφάδων αλλά και το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στον Κέδρο γνωστοποίησε χθες Τρίτη (25/9) ο Δήμαρχος Σοφάδων Θ. Σκάρλος στην ενημέρωσή του προς το Σώμα.

Όπως τόνισε ο Κος Σκάρλος και κατέγραψε το KarditsaLive.Net για το θέμα της Εθνικής υπήρχε μια έντονη φημολογία το τελευταίο διάστημα χωρίς να υπάρχει όμως κάποιο επίσημο αίτημα. Ο ίδιος αναζητώντας ττην αιτία του …καπνού διαπίστωσε ότι όντως υπάρχει ζήτημα στο τραπέζι από την Εκτελεστική Επιτροπή της τράπεζας για πρόταση κλεισίματος οκτώ τραπεζικών καταστημάτων στη Θεσσαλία και ειδικότερα για την πόλη των Σοφάδων, της Πύλης και της Φαρκαδόνας Τρικάλων, του Βελεστίνου Μαγνησίας των Αγίων Αναργύρων Λάρισας και άλλα τρία που δεν κατενόμασε στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών τους.

Ο Κος Σκάρλος τόνισε επίσης στο Σώμα όπου παρευρίσκοντο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς τους Βουλευτές του νομού για να πιέσουν προς την κατεύθυνση να μην τεθεί επίσημα τέτοιο ζήτημα από την τράπεζα ενώ ανέφερε ότι παρότι είχε δρομολογηθεί μια συνάντηση στους Σοφάδες με τον Περιφερειακό Διευθυντή της τράπεζας αυτή την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή. Ο ίδιος πάντως -όπως τόνισε ο Κος Σκάρλος- είχε αρνηθεί ότι υπάρχει ζήτημα στην τηλεφωνική επικονωνία του. Κάλεσε τους συμβούλους να είναι σε ετοιμότητα ενώ ο ίδιος είναι σε αναμονή για συνάντηση (ίσως την προσεχή Δευτέρα) μαζί με τους Βουλευτές του νομού μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο της Εθνικής.

Το έτερο ζήτημα που γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Σοφάδων αφορά το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώςστον Κέδρο όπου και αυτό σύμφωνα με όσα τόνισε ο Κος Σκάρλος είναι πιθανό να οδηγηθεί σε “λουκέτο”. Αιτία οι λίγες κινήσεις που πραγματοποιούνται σε αυτό (414 κινήσεις το μήνα από περίπου 25 πελατες) όπως γνωστοποίησε με στοιχεία της τράπεζας και το οποίο βαρύνει ετήσια αρνητικά με κόστος 17.700 ευρώ τον τραπεζικό όμιλο.

Το KarditsaLive.Net σε επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους Παλαμά Γ. Σακελλαρίου και Μουζακίου Γ. Κωτσό ανέφεραν ο μεν πρώτος ότι υπάρχει φημολογία αντίστοιχη και στον Παλαμά για το υποκατάστημα της πόλης αλλά όπου και αν ρώτησε ακόμα και σε Βουλευτές του νομού η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική ενώ ο Δήμαρχος Μουζακίου τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε ως πληροφορία αυτό το ενδεχόμενο για το Μουζάκι.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις γνωστοποιήσεις από το Δήμαρχο Σοφάδων Θ. Σκάρλο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

Πηγή: karditsalive.net