Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς – Τι αναφέρει ο ίδιος

Στην ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων προχώρησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία περιγράφει ως λόγους για την απόφασή του, την έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και την έλλειψη θάρρους για την αντιμετώπιση των παθογενειών.

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει το γεγονός χθες μιλώντας στο Βεργίνα TV και λέγοντας ότι θα κατέθετε τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Παράλληλα έκανε λόγο για «ασυνεννοησία» εντός του κόμματος και τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιάννης Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την έκταση που έλαβε η κόντρα του με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε εντόνως όταν του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο κατά τη είσοδό του στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαρίδης, θεωρώντας ότι η κίνηση του συναδέλφου του προσβάλει το κόμμα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση εκφράζοντας τη λύπη του, ενώ με δεύτερη επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

Εντός της συνεδρίασης ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε τη συγγνώμη και των δύο. Ωστόσο ο Αριστείδης Φωκάς, που προοριζόταν για τη θέση του κ. Σαρίδη, αποχώρησε από τη συζήτηση όταν του ζήτησαν να πάρει μέρος στην ψηφοφορία ώστε να κληθούν να ζητήσουν συγγνώμη και οι δύο συνάδελφοί του.

Η Ενωση Κεντρώων μένει πλέον με τέσσερις βουλευτές. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, μία Κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε.

Επισημαίνεται ότι σε σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για σχέδιο αποστασίας και υποστήριξε πως πίσω από την προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ενωσης Κεντρώων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θέλει πεντακομματική Βουλή, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Σχετικά με τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη, που ενδέχεται να αποχωρήσει από την παράταξη, ο κ. Λεβέντης είπε ότι τον έχει καλέσει να ζητήσει συγγνώμη επειδή εξύβρισε τον συνάδελφό του Δημήτρη Καβαδέλλα. Ο κ. Λεβέντης, σημείωσε παράλληλα πως όσοι εγκαταλείπουν την Ένωση Κεντρώων δεν θα εκλεγούν ξανά βουλευτές.

«Θα συνεχίσω να παλεύω για το καλό της πατρίδας»

«Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου» αναφέρει ο Αριστείδης Φωκάς, σε δήλωσή του, λίγη ώρα μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Φωκάς που δηλώνει ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού τονίζει επίσης: «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Πηγή: kathimerini.gr