Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν

Σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τους θα είναι το Κυπριακό και η ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του. Μάλιστα υπάρχει η αίσθηση ότι από το ραντεβού των δυο ηγετών θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας – Τουρκίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα κάτω από το οποίο θα διεξαχθεί η σημερινή συνάντηση είναι πολύ ευνοϊκότερο από αυτό της τελευταίας συνάντησης των δυο ηγετών τον Ιούλιο, την οποία ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει δύσκολη, καθώς από τότε έχει μεσολαβήσει η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο Ερντογάν αναμένεται πάντως να θέσει εκ νέου το θέμα των 8 τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με εκπροσώπους της ομογένειας, την ώρα που οι Παμακεδονικές οργανώσεις ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό και έχουν κηρύξει ανεπιθύμητο τόσο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, «Νέλσον Μαντέλα», στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!