Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φυσούν βόρειοι 5-7 και βαθμιαία 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση 6-8 μποφόρ με εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12-24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενιά άστατος. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά αναμένονται νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις, τοπικά αυξημένες.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που στη βόρεια Κρήτη βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6-8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20-28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου τις πρωινέ ώρες υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένες καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 και πιθανώς 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.