Σεμινάρια επιμόρφωσης στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δήμο Φαρσάλων

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής και ο Δήμος Φαρσάλων συνδιοργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ως κοινωνική –επιμορφωτική δράση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η έναρξή του προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:13 Οκτωβρίου, 10 Νοεμβρίου, 1 Δεκεμβρίου, 26 Ιανουαρίου, 23 Φεβρουαρίου, 30 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 18 Μαΐου και 8 Ιουνίου.Tα μαθήματα θα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρες 16.00-21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων και θα γίνουν δεκτά έως 190 άτομα (με σειρά προτεραιότητας).

Εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.

Τα μαθήματα που εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινωνικών – επιμορφωτικών δράσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν είναι απλώς ακαδημαϊκές διαλέξεις περί ψυχολογίας, συμβουλευτικής και προπονητικής ζωής, αλλά ένα διαρκές πολιτισμικό δρώμενο, το οποίο θα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα σεμινάρια. Η συμμετοχικότητα και το κοινωνικό κεφάλαιο, όταν πλαισιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία γίνονται βίωμα, καλή πρακτική και νοσταλγία. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικά σχήματα, φιλανθρωπικές δράσεις, παράφορες διδασκαλίες, όλα αναμιγνύονται, για να κεντρίσουν το κοινωνικό και ανθρωπιστικό αισθητήριο των συμμετεχόντων, έτσι ώστε η μάθηση να μετατραπεί σε κίνητρο και να εξαργυρωθεί σε πρωτοβουλία.

Εγγραφές και πληροφορίες: τηλ. 2491350116 (Δημαρχείο ,1ος όροφος) Αρμόδια υπάλληλος: Γεωργία Κατσίκα
Υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος για το Δήμο Φαρσάλων: Κώστας Δερλός, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ