Με επιτυχία οι εξετάσεις για δίπλωμα γεωργικού ελκυστήρα στους Γόννους

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν στους Γόννους του Δήμου Τεμπών, οι προγραμματισμένες εξετάσεις για δίπλωμα γεωργικού ελκυστήρα, από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Τσιόπα και τον Πρόεδρο Γόννων κ. Γεώργιο Μπανιώρα.

​Ο πρώτος κύκλος εξεταζομένων εκ 50 ατόμων, είναι νέοι αγρότες αλλά και γενικότερα απασχολούμενοι με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Η διοικητική ισχύς της άδειας οδήγησης και χειρισμού αγροτικών μηχανημάτων είναι για 15 χρόνια, βάσει της Κ.Υ.Α. 435/2016 και της οδηγίας 2006/126 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δια των οποίων εισάγεται νέο πλαίσιο για την προβλεπόμενη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα ανανέωσης και ισχύος των αδειών αγροτικών μηχανημάτων.

​Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, πρωτοπορούν σε πανελλαδικό επίπεδο, στην ταχύτατη και αποτελεσματικότατη εφαρμογή των ακολουθητέων διαδικασιών, διευκολύνοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, τηρώντας τη νομιμότητα και προασπίζοντας την ασφάλεια οδηγών και πολιτών.

​Τις εξετάσεις παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο π. Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Δεσπόπουλος, ο διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ. κ. Παναγιώτης Καλφούτζος και διεξήγαγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες κ.κ. Κωνσταντίνος Καραθάνος και Αλέξανδρος Ζιωγάκης.