Καλοκαιρινό το ξεκίνημα της εβδομάδας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο ξεκίνημα της εβδομάδας, στα μέσα της οποίας αναμένεται βουτιά του υδράργυρου και βροχοπτώσεις. Την Δευτέρα αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ, αναμένονται βοριάδες στα βόρεια, έντασης 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τους την νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με ένταση 5 μποφόρ, που την νύχτα θα ενισχυθεί.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ομοίως αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι, με ένταση 4 ή 5 μποφόρ, που θα ενισχυθούν την νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, μέχρι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στις Σποράδες.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τον υδράργυρο να δείχνει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα φυσούν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 ή 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με ένταση 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και στην δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές
καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7-8
μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει αισθητή πτώση.

Πηγή: ant1news.gr