Μάξιμος: “Χρέος μας να διαδώσουμε τις αρετές του Γιωργάκη Ολύμπιου!”

«Να “επενδύσουμε” ως λαός και ως έθνος σε ιδανικά και αξίες που θα κάνουν τις επόμενες γενιές καλύτερες. Αυτή είναι η χρήσιμη προσφορά των ηρώων στον τόπο μας και στους ανθρώπους του». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για τις εκδηλώσεις για την 197η επέτειο του θανάτου του εθνικού μας ήρωα Γιωργάκη Ολύμπιου, που πραγματοποιήθηκαν στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του συγχαίρει τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου κ. Γιώργο Γκατζούνη«για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε με τις εκδηλώσεις μνήμης και να φωτίσετε με τις εισηγήσεις στο Συμπόσιο, τις πτυχές του οράματος όλων όσων προσέφεραν στους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία από τους Οθωμανούς κατακτητές».

Όπως επισημαίνει «το υψηλό τους φρόνημα, η αυταπάρνηση και η πίστη στην ελευθερία θωράκισαν την ελληνική ψυχή και ενέπνευσαν αμίμητες πράξεις ηρωισμού που θα είναι πάντα άξιες θαυμασμού.

Τα ιδεώδη αυτά, που χαρακτήρισαν τις γενιές των επαναστατημένων Ελλήνων, επέτρεψαν σε εμάς να απολαμβάνουμε την πολύτιμη ελευθερία μας. Έχουμε, λοιπόν, ηθικό και ιστορικό χρέος απέναντι στον Γεωργάκη Ολύμπιο, του οποίου τη δράση και τη θυσία τιμούμε, να υπερασπιζόμαστε και να διαδίδουμε τις αρετές που εκείνος και πολλοί άλλοι ήρωες της Επανάστασης, υπηρέτησαν. Η ανεκτίμητη αξία της προσφοράς του, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας και να “επενδύσουμε” ως λαός και ως έθνος σε ιδανικά και αξίες που θα κάνουν τις επόμενες γενιές καλύτερες. Αυτή είναι η χρήσιμη προσφορά των ηρώων στον τόπο μας και στους ανθρώπους του».