Ηλιόλουστη Κυριακή με παροδικές νεφώσεις

Στα ίδια επίπεδα θα διατηρηθούν οι τιμές του υδράργυρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, κυρίως στα ανατολικά. Βαθμιαία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά διαστήματα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα φθάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 23/09/2018

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Ωστόσο, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το απόγευμα στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες, εντάσεως τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.