Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα φυσούν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 27 βαθμούς Κελσίου βαθμών. Στην νότια Κρήτη θα φτάσεις έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.