Κέλλας από το Ναρθάκι: Θα βάλουμε τέλος στα εμπόδια αγροτών και κτηνοτρόφων

Το Ναρθάκι επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε πως «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά από τραγικές επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες λειτουργούν ως αντικίνητρα για την εθνική παραγωγή», επισημαίνοντας τα «άδικα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη καθώς και την ανεπαρκή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών».

Ωστόσο, τόνισε ότι «η ΝΔ έχει μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξητου πρωτογενούς τομέα», επισημαίνοντας:

«Θα βάλουμε τέλος στα εμπόδια των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Από τη ΔΕΘ, οΠρόεδρος μας, Κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις μας σε σχέση με τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% και την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών.

Επιπλέον, φορολογικά κίνητρα για τα συνεργατικά σχήματα των παραγωγών, η αντιμετώπιση της εξοργιστικής και αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην απορρόφηση πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και η ριζική αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, που λειτουργεί με κανονισμό της δεκαετίας του ’50, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κλιματικές συνθήκες, είναι στις προτεραιότητες του προγράμματός μας.

Όσον αφορά την κτηνοτροφία, δέσμευσή μας είναι, “η εντατικοποίηση των ελέγχων για τις αθρόες ελληνοποιήσεις κρέατος και γάλακτος και η προστασία των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προιόντων”.

Ο κ. Κέλλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί “στην αναγκαιότητα ύπαρξης μίας συνολικήςστρατηγικής για τις εξαγωγές των προϊόντων μας στο εξωτερικό με ενιαία εμπορική ταυτότητα και συντονισμένες προσπάθειες”.

Κλείνοντας τη συζήτηση με τους πολίτες, ο κ. Κέλλας, σημείωσε:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είμαστε μία παράταξη που υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Η ΝΔ είναι στενά συνδεδεμένη με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, διότι πιστεύουμε πως η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας περνά μέσα από τον πρωτογενή τομέα. Θα πορευθούμε όλες και όλοι μαζί στη μάχη προς τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας, προκειμένου να αναστηθεί η ελληνική περιφέρεια».

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!