Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα

Την Παρασκευή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φυσούν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και τοπικά το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη)

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4-5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 26 βαθμών. Στην νότια Κρήτη θα φτάσεις έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: ant1news.gr