Ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φυσούν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη)

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως στην βόρεια Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4-6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 27 και στην νότια Κρήτη τοπικά 30 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια 5-6 μποφόρ και στα βόρεια μέχρι 7 μποφόρ  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.