Νέα ανανεωμένη ηλεκτρονική σελίδα απέκτησαν οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων στο διαδίκτυο

Νέα ανανεωμένη ηλεκτρονική σελίδα απέκτησαν οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων στο διαδίκτυο.

Από τη νέα σελίδα θα μπορείτε να μαθαίνετε νέα του συλλόγου, για το σχολικό μουσείο που λειτουργεί στα Βρυσιά Φαρσάλων, τις δράσεις του συλλόγου καθώς και να πραγματοποιήσετε μια νέα εγγραφή στον δραστήριο Φαρσαλινό σύλλογο.

Για να την επισκεφθείτε πατήστε εδώ ή απευθείας στο epfarsalon.gr

Λίγα λόγια για τους Ενεργούς Πολίτες Φαρσάλων

Ο Σύλλογος ”ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ” ιδρύθηκε το έτος 2005 και έχει έδρα στην πόλη των Φαρσάλων. Στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του. Τυγχάνει της αποδοχής και εκτίμησης όλων των πολιτών της επαρχίας Φαρσάλων.

Μέσα στο σχετικά σύντομο διάστημα από την ίδρυσή του, έχει αναπτύξει πολλαπλές και αξιόλογες δραστηριότητες. Οργάνωσε και υλοποίησε δενδροφυτεύσεις. Καθιέρωσε και εκτελεί ποδηλατοδρομίες, πεζοπορίες και εκδρομές με προορισμό τόπους και αξιοθέατα ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας. Διοργανώνει πολιτιστικού περιεχομένου εκδηλώσεις και μουσικές βραδιές. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το άλμπουμ ΦΑΡΣΑΛΑ ”Φωτογραφικά Ίχνη μιας Άλλης Εποχής”. Έχει δημιουργήσει και συντηρεί στην βόρεια είσοδο της πόλης, έναν πανέμορφο ανθόκηπο, που καταλαμβάνει έκταση 13 στρεμμάτων. Εκτύπωσε και διένειμε ημερολόγιο στο οποίο εκτίθενται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της επαρχίας Φαρσάλων, που σήμερα κοσμούν μεγάλα Μουσεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Αποκορύφωμα όμως και κορωνίδα όλων των δράσεων του Συλλόγου αποτελεί η ίδρυση και δημιουργία Εκθετηρίου Δημοτικού Σχολείου, έδρα του οποίου αποτελεί το Δημοτικό Διαμέρισμα Βρυσιών του Δήμου Φαρσάλων, που απέχει μόλις εφτά χιλιόμετρα από την πόλη των Φαρσάλων και βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθήνας.