Κέλλας: Ο Χαλβάς Φαρσάλων “Ταξιδεύει” σε όλο τον κόσμο

«Η γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα, που έχει γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή, δεν αναδεικνύει μόνο το προιόν – σήμα κατατεθέν της πόλης, αλλά όλα τα τοπικά προιόντα, ενώ συμβάλει στην προβολή της τοπικής οικονομίας και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλλας, από τη 13ης Γιορτή Χαλβά που διοργανώθηκε στα Φάρσαλά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εκθείασε την συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για την προβολή του τοπικού παραδοσιακού προιόντος, ενώ αναφερόμενος στους παραγωγούς χαλβά και τους κατοίκους της περιοχής, τόνισε:

«Έχετε καταφέρει, με τη δουλειά και την αγάπη για το τόπο σας, να κατακτήσετε την ταυτότητα του θεσπέσιου αυτού προιόντος και να το μεταφέρετε και πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Όλα αυτά, μάλιστα,βιώνοντας την αποστροφή της πολιτείας στην επιχειρηματικότητα και τον παραλογισμό της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, με την υπέρμετρη φορολόγηση και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής».

Κλείνοντας ο κ. Κέλλας, προέτρεψε τους παραγωγούς να “συνεχίσουν με την ίδια ζέση, την ενασχόληση με το παραδοσιακό προιόν της περιοχής καθώς μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να επιβιώσουν και να ανθίσουν”, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, λέγοντας:

«Του χρόνου, στη 14η Γιορτή Χαλβά, θα είμαστε πάλι εδώ, με διαφορετικές όμως, συνθήκες, καλύτερες για όλους τους Έλληνες, καθώς η πολιτική αλλαγή που επέρχεται, θα ωθήσει την χώρα στην πολυπόθητη επανεκκίνηση και θα βάλει την Ελλάδα μπροστά».