Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για μείωση φόρων κι εισφορών

Επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής του πολιτικής. Κύριος στόχος όπως είπε είναι η επίτευξη ανάπτυξης  με ρυθμούς της τάξης του 4% και η δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας.

«Αυτό και θα κάνουμε, μειώνοντας παντού τη φορολογία και τις εισφορές. Επαναφέροντας στην οικονομία τα κίνητρα για εργασία και επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και την κατάληξη του ποσού του φόρου στην τοπική αυτοδιοίκηση, την μείωση του φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% από 22% (για εισοδήματα μέχρι 22.000 ευρώ), την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό στο 13% και μετά στο 11%.

Ακόμη, δεσμεύτηκε για την κατάργηση των capital controls, ενώ ανακοίνωσε ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ «σε όσους χρωστούν μικρά ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες, τους λέω ότι οι παλιές οφειλές θα πάψουν να είναι θηλιά στο λαιμό τους. Καθιερώνουμε μια ενιαία ρύθμιση οφειλών: 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 20 ευρώ το μήνα».

Μιλώντας για την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά των εταίρων.

«Φόρεσαν μια θηλειά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στη συνέχεια αναρωτιούνται γιατί αυτός διαμαρτύρεται ότι πνίγεται.  Τους ρωτώ ευθέως: Θα συμφωνούσαν σε μία τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη δική τους χώρα; Εμείς αυτήν τη θηλιά θα την κόψουμε. Η Ελλάδα θα πάρει ανάσα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων και στο ασφαλιστικό,  μιλώντας για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Πηγή: ant1news.gr