Νίκησε την Γέφυρα συνεχίζει στο κύπελλο ο Γυμναστικός

Σπουδαία νίκη πρόκριση πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta ο οποίος επικράτησε με σκορ 71-64 της Γέφυρας και έτσι προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου την ομάδα του Ερμή Αγιάς στο δεύτερο παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Στα της αναμέτρησης στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Γυμναστικός ισορρόπησε την αναμέτρηση και κατάφερε προς το τέλος να πάρει ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (21-17), με την λήξη του δεκαλέπτου να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με 21-19.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του κ. Χάρη Φόρου καθώς οι μπλε ξεκίνησαν καυτοί από την γραμμή του τριπόντου και με τους Λεπενιώτη, Τσόγκα δύο φορές και Χρήστο Αναγνωστόπουλο άλλες δύο φορές να είναι εύστοχοι από την γραμμή των 6,75 μέτρων οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν ένα επιμέρους σκορ 17-5 και να περάσουν μπροστά με 37-24.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Γυμναστικό μπροστά με 44-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εμφάνισαν σημάδια κούρασης και επέτρεψαν στην Γέφυρα να επιβάλει τον δικό της ρυθμό.
Οι φιλοξενούμενοι με κύριο όπλο τους την άμυνα τους κατάφεραν να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 5-14 και να μειώσουν σε 49-46.

Ο Λεπενιώτης με εύστοχο γκολ φάουλ και ένα δίποντο ακόμη προς το τέλος του δεκαλέπτου κράτησε το προβάδισμα για τους μπλε σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο με την λήξη της περιόδου να βρίσκει τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων Krousta μπροστά με 54-48.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη και την πρόκριση.

Αρχικά έσφιξαν πολύ την άμυνα τους και με κύρια λειτουργία τους στην επίθεση την ρακέτα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα εννέα πόντων (62-53).

Μάλιστα συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο το σκορ άνοιξε υπερ του Γυμναστικού ο οποίος πέρασε μπροστά μέχρι και με 14 πόντους (67-53), με επιμέρους σκορ 13-6.

Τα τελευταία λεπτά ήταν μια τυπική διαδικασία η οποία βρήκε τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων Krousta νικητή με σκορ 71-64.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του κ. Χάρη Φόρου ήταν ο Γιώργος Λεπενιώτης ο οποίος σημείωσε 16 πόντους.

Δεκάλεπτα:  21-19, 44-31, 57-48, 71-64

ΓΣΦ (Φόρος): Λεπενιώτης 16(2), Χαιρετίδης 4, Λιούπης, Αναγνωστόπουλος 13(3), Τζιόκας 12(3), Συνετός 8(2), Φιλιππόπουλος 10, Γκιουλέκας 2, Δέσπος 6.

ΚΣ Γέφυρας (Κουγιουμτζίδης-Βαρυτιμίδης ): Ψευτογκάς 2, Πουλιανίτης 4, Καταδένης 5(1), Αποστολίδης 25(2), Καραγιαννάκης, Κουτουξίδης 15(2), Ευσταθιάδης, Κοτσάνος 7, Παπαδόπουλος 6(2).

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Παπανικολάου