Εντυπωσίασε η Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων – Αφιέρωμα στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, με τίτλο: «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» που ως στόχο είχε την ανάδειξη της ιστορίας του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι, από την ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων καθώς και από τον μαέστρο τους Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τμήμα του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, δεν λειτουργεί πλέον, όπως επίσης και η στάση στο σιδηροδρομικό σταθμό Φαρσάλων. Η εκδήλωση είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν υπήρχε εισιτήριο αλλά ο καθένας μπορούσε να προσφέρει ένα μικρό αντίτιμο, προς ενίσχυση του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά την διάρκεια της συναυλίας υπήρχαν αναφορές στον θεσσαλικό σιδηρόδρομο αλλά και στα τρένα.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ Κυρ. Παναγιωτοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην ορχήστρα Νέων αλλά και στο Χαμόγελο του παιδιού, χαιρετισμό επίσης πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων όπου αναφέρθηκε στον εθελοντισμό της ορχήστρας αλλά και μιας ομάδας πολιτών που συντηρούν τον Σιδ.Σταθμό Φαρσάλων ενώ κλείνοντας τον λόγο του επισήμανε οτι: “οι κοινωνίες προκόβουν όταν έχουν ανθρώπους που συνεισφέρουν”, όσο αφορά για το μέλλον της ορχήστρας, τόνισε ότι θα μεγαλώσει και θα μεγαλουργήσει. Χαιρετισμό επίσης παρέθεσε και η εκπρόσωπος – ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Β. Χαντζή.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μπαμπανίκας, Σοφία Φαστεμίρογλου, Κων/να Μπένου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρ. Ίφου, Δ. Συροπούλου, Σ. Πουλαράκης, Χρ. Παπαγεωργίου,  η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Β. Παύλου, σύλλογοι, φορείς και πλήθος κόσμου.

Βίντεο: Αντωνόπουλος Κ.