Ο καιρός της Πέμπτης

Για την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, τις πρωινές ώρες στις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βοριάδες, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και τα βόρεια  θα δείξει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα κινηθεί 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια κα την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες (σημ: πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια τις πρωινές ώρες). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην Κρήτη πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο.