Μ. Χαρακόπουλος στη Θεσσαλονίκη: “Μακάβρια επιχειρήματα Τσίπρα για συνταξιούχους…”

«Ο πρωθυπουργός από την αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, αφού φωτογραφίστηκε με τα ΜΑΤ που θα καταργούσε, μας είπε από το βήμα της ΔΕΘ το πιο σύντομο ανέκδοτο: “καθαρή έξοδος”! Για ποια έξοδο, όμως, μιλάμε όταν το επιτόκιο δανεισμό στο 4,5% ουσιαστικά συνιστά απαγορευτικό διόδιο -όχι σαν αυτά που δεν πλήρωναν. Είναι μήνυμα στους επενδυτές ότι στη χώρα δεν έχει επέλθει οικονομική σταθερότητα. Και πόσο καθαρή είναι η έξοδος όταν η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Και τώρα, ο κ. Τσίπρας σε μια προσπάθεια να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που μόνος του ψήφισε επιστρατεύει μακάβρια επιχειρήματα με την ηλικία των συνταξιούχων». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην 6η Συνδιάσκεψη των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της συνδιάσκεψης ήταν: «Οι προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης σε Οικονομία και Ασφάλεια – ο ρόλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τον Γραμματέα των ΕΚΟ κ. Βασίλη Σπανάκη για την «δυναμική επανεκκίνηση των κομματικών οργανώσεων» τις οποίεςχαρακτήρισε «ως τους καλύτερους αγωγούς μηνυμάτων της κοινωνίας, ιδιαίτερα όταν το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως μιμητής του “Τσοβόλα δώσταόλα”, μοιράζοντας παροχές προς κάθε κατεύθυνση. Τι αξία όμως έχουν οι υποσχέσεις Τσίπρα, τώρα που είναι σε αποδρομή; Τα μέτρα που παρουσίασε είναι κραυγαλέα αντιφατικά, πρόχειρα και ακοστολόγητα.

· Αντιφατικά καθώς εξαγγέλλει μείωση φόρων αλλά και αύξηση δαπανών με διορισμούς.

· Πρόχειρα γιατί εξαγγέλλει μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 25% σε βάθος τετραετίας όταν με τα λεγόμενα αντίμετρα έπρεπε να ισχύσει μείωση του χρόνουστο 26%! Το ίδιο και με την επιδότηση ενοικίου που την περιορίζει σε 300 χιλιάδες νοικοκυριά, όταν στα αντίμετρα μίλαγε για επίδομα στέγασης σε 600 χιλιάδες, συμπεριλαμβάνοντας και όσους έλαβαν στεγαστικό δάνειο.

· Ακοστολόγητα καθώς πουθενά δεν λένε που θα βρουν τα χρήματα.

Οι εξαγγελίες Τσίπρα θυμίζουν τη γνωστή ιστορία του Χότζα·

· Ο ίδιος αύξησε τη φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και τώρα τάζει να τη μειώσει.
· Ο ίδιος αύξησε τον ΦΠΑ, μάλιστα στην εστίαση τον πήγε από το 13% στο 24%, και τώρα λέει θα τον μειώσει δυο μονάδες εντός τετραετίας.
· Ο ίδιος αύξησε αντικειμενικές αξίες και ΕΝΦΙΑ και τώρα υπόσχεται να τον μειώσει με ταξικό, όμως, πρόσημο, επιβαρύνοντας κι άλλο τη μεσαία τάξη.
· Ο ίδιος αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στα ύψη με τον νόμο έκτρωμα Κατρούγκαλουκαι τώρα υπόσχεται μειώσεις».
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η ΝΔ παρουσίασε μια πρόταση για το ασφαλιστικό που κατασυκοφαντήθηκε από την κυβέρνηση για μια ατυχή έκφραση ενός συναδέλφου. Η πρότασή μας είναι αυτή που εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες. Πέραν της εθνικής σύνταξης κάθε εργαζόμενος θα έχει έναν “προσωπικό κουμπαρά” με τις κρατήσεις του και επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικά και της ιδιωτικής ασφάλισης».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα δημόσιας τάξης σημειώνοντας ότι «πέραν της οικονομίας και η ασφάλεια θα βαρύνει στην ψήφο των πολιτών». Υποστήριξε ότι «οι επικείμενες εκλογές θα είναι εκλογές ακραίας πόλωσης, πρωτοφανούς οξύτητας και λάσπης. Ήδη, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει για να διχάσει τους Έλληνες ακόμη και το βήμα του ευρωκοινοβουλίου. Υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων, με έκδηλο εκνευρισμό για την κριτική που δέχθηκε, έχασε την ψυχραιμία του και εμφανίστηκε ως κομματάρχης, εξαπολύοντας επίθεση από τις Βρυξέλλες στονΚυριάκο Μητσοτάκη. Όφειλε να διατηρήσει τον αυτοέλεγχό του. Εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τον εαυτό του».

Εκτός του κ. Χαρακόπουλου, εισηγήσεις ανέπτυξαν οΓραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ.ΚώσταςΤσιάρας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οΓραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ κ.Βασίλης Σπανάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Κούπκας.Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παρέστησαν βουλευτές και στελέχη της παράταξης από τη βόρειο Ελλάδα.