Ο καιρός της Τετάρτης

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη, όμως για τα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σταδιακά τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα δυτικά θα γίνουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το βράδυ, στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς – βορειοανατολικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Για τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 32 βαθμών Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί, με ένταση 3-5 μποφόρ. Από το απόγευμα, στο Ιόνιο, θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Θα φυσούν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 28 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Σην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά- Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ίσως είναι πρόσκαιρα ισχυρά στις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές μπόρες στην Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η ένταση τους θα είναι 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.