Γ.Γ. Υπ. Παιδείας: πρώτο κουδούνι στις 9 για να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος

Στις συμβουλές ειδικών και τις μελέτες που δείχνουν ότι «τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα τις… όχι πολύ πρωινές ώρες», απέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, την πρόθεση να αλλάξει το “πρώτο κουδούνι” σε Γυμνάσια και Λύκεια και να χτυπάει στις 09:00.

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” ο κ. Αγγελόπουλος.

«Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωινές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές», συμπλήρωσε.

Χθες προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων. Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως από τη νέα χρονιά τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09:00, «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.