Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

Για τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει σήμερα το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, σε όλη τη χώρα.

Από το υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η φετινή χρονιά αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

«Είμαστε πανέτοιμοι, για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Νομίζουμε ότι επιτέλους μπαίνουμε σε μία κανονικότητα τόνισε χαρακτηριστικά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαβεβαιώνοντας ότι σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους.