Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ, στα πελάγη 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Στερεά2ς και της Πελοποννήσου. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα φυσούν βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: τοπικά στην Ήπειρο, θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά της Πελοποννήσου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28  και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαεπίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα πνέουν ανατολικοί 3-4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι 4-6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση, κυρίως στα ανατολικά.