Ο καιρός της Δευτέρας

Φθινοπωρινό το ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες, ωστόσο με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως της Πελοποννήσου και της Στερεάς, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα Δωδεκάνησα θα φθάσουν έως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στην Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα δείξει 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά, κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα φυσούν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: τοπικά στην Ήπειρο, θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Σποράδες και στην Εύβοια αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και την ανατολική Στερεά, καθώς και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως της Πελοποννήσου και της Στερεάς, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 4 με 5 μποφόρ, το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 30 βαθμούς (σημ: στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου).

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, κατά τόπους, θα αυξηθούν και κυρίως στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ, στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.