Μια γιορτή ήχων και γεύσεων στην Πανελλήνια Διοργάνωση ΦΕΤΑ 2018

Ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς καταγράφεται ήδη η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Πέρα από τη βαρύτητα της κλαδικής έκθεσης, του θεσμικού συνεδρίου και του πλήθους των επιστημονικών ημερίδων, στην τριήμερη Διοργάνωση προγραμματίζεται κι ένα πλήθος πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς.

Η μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκιστη Πρωτοψάλτη δεσπόζει την πρώτη ημέρα της Διοργάνωσης, το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου. Λίγο νωρίτερα, ο σεφ της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffmann θα συνδυάζει τη φινετσάτη γαλλική κουζίνα με την ελληνικότατη φέτα, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, κερνώντας με τα εδέσματα του τους επισκέπτες.

Στην άλλη πλευρά της πλατείας η σεφ Ιωάννα Σταμούλου με τη γκουρμέ κουζίνα της βάζει τη φέτα στις πιο γευστικές σπεσιαλιτέ. Η φέτα ταξιδεύει και στην Ιταλία το Σάββατο και την Κυριακή για να συνδυάσει τις μεσογειακές γεύσεις με το άρωμα της φέτας. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι ειδικοί κ. Γιώργος Παλησίδης, κ. Κωνσταντίνος Βράκας και κ. Νίκος Γκονέλας, θα αποκαλύψουν στο κοινό τα μυστικά γευστικά χαρακτηριστικά της φέτας.

Οι φιλαρμονικές του Δήμου Ελασσόνας, του Δήμου Λάρισας και του Δήμου Τυρνάβου δημιουργούν μια μοναδική μουσική ατμόσφαιρα και στις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, ενώ λαϊκή και έντεχνη βραδιά το Σάββατο και οι Samoladay το βράδυ της Κυριακής συμπληρώνουν τη μουσική πανδαισία του τριημέρου. Για τους απαιτητικούς της γεύσης υπάρχει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα  για τη διατροφική αξία της Φέτας.

Μια πραγματική γιορτή ήχων και γεύσεων για τρεις ολόκληρες ημέρες στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.