Συναγερμός στον Έβρο μετά την σύλληψη δυο οπλισμένων Τούρκων στρατιωτικών

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στον Έβρο μετά την σύλληψη δυο Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν παράνομα τα σύνορα.

Παρότι μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΘΑ, οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, καθώς επίσης κι ακόμα δυο που διέφυγαν, πέρασαν στο ελληνικό έδαφος και συνελήφθησαν από στρατιωτική περίπολο..

Επίσης και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, αλλά είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του και δρομολογείται η παράδοση των δυο Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους, καθώς η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια και θέλει να αντιμετωπίσει το περιστατικό όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, πριν δηλαδή την σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη.

Σύμφωνα με το thrakinea, λίγο πριν τις 7 έκλεισε το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο και οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού

Το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη σύλληψη των 2 Τούρκων στρατιωτών στον Έβρο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δύο στρατιώτες μας που παρακολουθούσαν παράνομους μετανάστες προσπαθώντας να τους παρεμποδίσουν ασκώντας το καθήκον τους πέρασαν κατά λάθος πέρασαν στην αντίθετη πλευρά των συνόρων που ενώνουν την Τουρκία και την Ελλάδα, όπου οι ελληνικές περιπολίες γύρω στις 11 τους σταμάτησαν και τους κράτησαν. Οι ελληνικές αρχές μετά από συνομιλίες που διημείφθησαν, εξέδωσαν περίπου στις 18.30 τα μέλη του στρατού μας, που κρατήθηκαν μετά από αυτό το γεγονός».

Πηγή: ant1news.gr