Ο καιρός της Κυριακής

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, στις Σποράδες και την Εύβοια, αναμένονται την Κυριακή, με σποραδικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως βαθμιαία στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα νότια.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα φυσούν βοριάδες, 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα τραπούν σε μεταβλητούς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στις ορεινές περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι, θα πνέουν αρχικά βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί, με ένταση 3-4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σε ορεινές περιοχές, κυρίως της Πελοποννήσου, υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: τοπικά στην Ήπειρο, θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις Σποράδες και την Εύβοια και μετά τις μεσημβρινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Σε ορεινές περιοχές της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 30 βαθμών Κελσίου (σημ: στην Κριτή θα φθάσει έως τους 32 βαθμούς).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με το θερμόμετρο να δείχνει από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Δευτέρα
Την Δευτέρα, στην Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή βροχές, που όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Μετά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά -κυρίως της Πελοποννήσου και της Στέρεας – οπού πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.