“Χ”ορταστικο θέαμα στην Φαλάνη

Ισόπαλος εκτός έδρας με σκορ 2-2 αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Φαρσάλων στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του, με αντίπαλο την ομάδα του Φαλανιακού, ομάδα η οποία έχει πρωταγωνιστικούς στόχους την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ κατηγορίας.

Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να έχουν φύγει και με το διπλό από την Φαλάνη καθώς ο Δημήτρης Ζιώγας πέτυχε δύο τέρματα τα οποία όμως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Στα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με πλασέ του Σούλι στο 10ο λεπτό, ενώ ανάγκασαν τον Μπαταβάνη σε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Ιωαννίδη και Δημητρέλη.

Ο Αχιλλέας απείλησε με ένα σουτ του Χριστιανίδη και ένα πλασέ του Κούμρια τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.
Μάλιστα ο Φαλανιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Λεσάϊ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την λάθος συνεννόηση των Μυρμιδόνων στον χώρο του κέντρου, έκλεψε την μπάλα και με σουτ κέρδισε τον Μπαταβάνη.

Αυτό το τέρμα αφύπνισε τους παίκτες του κ. Φεραίου Γιαννακού, οι οποίοι πίεσαν και έχασαν μια καλή στιγμή με τον Αλαμάνη να πλασάρει λίγο άουτ.

Με την συμπλήρωση σαράντα λεπτών παιχνιδιού ο Χριστιανίδης με πολύ όμορφο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Μπιμπλιτζή και μείωσε σε 2-1, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Αλαμάνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Τλούπας με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-2, σκόρ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο Αχιλλέας Φαρσάλων παρουσιάστηκε ανώτερος των γηπεδούχων καθ’όλη την διάρκεια του και έχασε αρκετές ευκαιρίες ώστε να πετύχει το τρίτο τέρμα. Μάλιστα ο Ζιώγας σκόραρε δις από ασσίστ του Χριστιανίδη με τα δύο τέρματα όμως να ακυρώνονται ως οφσάιντ.

Εκτός αυτών των φάσεων οι Μυρμιδόνες έχασαν ακόμη τρεις καλές στιγμές. Αρχικά ο Μάντζαρης έκανε την κούρσα στην αντεπίθεση έσπασε για τον Ζιώγα όμως ο τελευταίος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ ο Πετράκης απείλησε με ένα σουτ που έδιωξε με υπερένταση ο Μπιμπλιτζής.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα έλαβε χώρα στο 85ο λεπτό όταν ο Χριστιανίδης έκανε την σέντρα ο Ζιώγας έπιασε την κεφαλιά από πλάγια θέση με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Οι άνθρωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Φαλανιακού για την άψογη φιλοξενία.

Οι Συνθέσεις

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής, Μανίκος, Πάνου, Σούλι, Φλώρος, Λυγούρας Βασίλης, Λεσάϊ, Σέσι, Ιωαννίδης, Δημητρέλης, Τσιάκος.
Έπαιξαν και οι: Φατούρας, Ντανίκας, Μητρούσκας, Παπαγούλας, Πανταζής Ηλίας, Λυγούρας Χρήστος, Πανταζής Γιώργος, Αλατάς, Παπάς

Αχιλλέας Φαρσάλων (Φεραίος Γιαννακός – Λευτέρης Τέας): Μπαταβάνης, Κατσανάκης, Τλούπας, Μάντζαρης, Καρβούνης, Παυλόπουλος, Χριστιανίδης, Αλαμάνης, Παπακωνσταντίνου, Κούμρια, Καναβός.
Έπαιξαν και οι: Κουτσογιαννούλης, Ταστεμερίδης, Δημόπουλος, Τριανταφύλλου, Σαμαράς Πετράκης, Αρσενόπουλος, Ντινιαρόπουλος, Ζιώγας, Τσακούριδης.