Θεσσαλονίκη: σοβαρά επεισόδια στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Μεγάλη ένταση και επεισόδια, σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ομάδα διαδηλωτών για τη Μακεδονία, προσπάθησε να προσεγγίσει το μπλόκο της αστυνομίας κι ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 διαδηλωτές, με κουκούλες και ρόπαλα, αποκόπηκαν από το σώμα των διαδηλωτών και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Η πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι συμμετέχοντες προσπαθούν να προσεγγίσουν με κάθε τρόπο τον Λευκό Πύργο, γεγονός που αποδεικνύεται πολύ δύσκολο, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί από νωρίς από την αστυνομία.

Λεωφορεία με διαδηλωτές έχουν σταματήσει στη δυτική είσοδο της πόλης και ο κόσμος αναγκάζεται να μετακινείται προς το κέντρο με τα πόδια.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Οι δρόμοι γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” έχουν μετατραπεί σε φρούριο, ώστε να μη μπορέσουν οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια σύλληψη.

Δείτε βίντεο από το thestival.gr

Πηγή: ant1news.gr