Το Μουσείο της Ακρόπολης στα καλύτερα του κόσμου!

Το Μουσείο της Ακρόπολης κατέχει την έκτη θέση στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων μουσείων του κόσμου, σύμφωνα με τα Travellers Choice Awards που απονέμει η TripAdvisor.

Το αποτέλεσμα βγήκε μέσα σε 12 μήνες και με την βοήθεια ενός αλγόριθμου ο οποίος υπολόγισε την ποσότητα και την ποιότητα των κριτικών και των βαθμολογιών για μουσεία ανά τον κόσμο.

“Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές” είναι ένα από τα σχόλια των επισκεπτών στη πλατφόρμα TripAdvisor, σχετικά με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Brooke Ferencsik, διευθυντής επικοινωνίας της TripAdvisor, ανέφερε:” Οι τουρίστες μπορούν να μάθουν πολύ περισσότερα σχετικά με την κουλτούρα ενός τόπου και να κάνουν τα ταξίδια τους πιο αξιομνημόνευτα επισκεπτόμενοι διάσημα μουσεία” ενώ πρόσθεσε, “σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων της TripAdvisor, οι πωλήσεις εισιτηρίων για μουσεία τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 40% διεθνώς”.

Τα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου

  1. Musee d’Orsay – Παρίσι, Γαλλία
  2. The National 9/11 Memorial & Museum – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  3. The Metropolitan Museum of Art – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  4. The British Museum – Λονδίνο, Βρετανία
  5. Prado National Museum – Μαδρίτη, Ισπανία
  6. Acropolis Museum – Αθήνα, Ελλάδα
  7. Louvre Museum – Παρίσι, Γαλλία
  8. The National WWII Museum – Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ
  9. National Museum of Anthropology – Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
  10. War Remnants Museum – Ho Chi Minh City, Βιετνάμ
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!