Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6  μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 και στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ί 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία  και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες  με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3-4 και στην Κρήτη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6  μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.