Στην προστασία της κοίτης του Ενιπέα ποταμού στο Δ.Δ Υπέρειας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην προστασία της κοίτης του Ενιπέα ποταμού στο Δ.Δ Υπέρειας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης της πίστωσης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ.ΥΠΕΡΕΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΠΟΤΑΜΟΥ», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Το έργο αυτό αφορά στην αποκατάσταση και προστασία κοίτης του Ενιπέα ποταμού στο Δ.Δ. Υπέρειας. Η υλοποίηση παρεμβάσεων όπως αυτή, είναι χρήσιμη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με το έργο αυτό δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας και ορθολογικότερης διαχείρισης του νερού στην περιοχή, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη».

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η υλοποίηση εργασιών για την προστασία τμημάτων της κοίτης του Ενιπέα ποταμού και των συμβαλλομένων σε αυτόν υδατορέματων σε σποραδικές θέσεις καθώς και η αποκατάσταση τμημάτων του δεξιού και αριστερού αναχώματος εντός της ευρείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού στην περιοχή του Δ.Δ. Υπέρειας του Δήμου Φαρσάλων. Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:

Καθαρισμός της βαθείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις.
Προστασία πρανών βαθείας κοίτης.
Συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων.