Παπαδόπουλος: «Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ θα αφορούν όσους σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος στα 8 χρόνια των μνημονίων»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε νέα εποχή όπου θα έχει νέα καθήκοντα και νέες προκλήσεις. Η χώρα με την έξοδο από τα μνημόνια μπαίνει σε καθεστώς άλλης εποχής, το μεταμνημονιακό. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τη λαίλαπα των μνημονίων, σήμερα ανατέλλει μια άλλη εποχή. Είναι μια νέα κατάσταση στα πολιτικά πράγματα και πιστεύουμε ότι θα τη φέρουμε εις πέρας. Το 2019 είναι μια χρονιά  χωρίς μνημόνια, όπου και οι  θέσεις μας θα αναθεωρηθούν και  χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς θα ξεδιπλώσουμε το δικό μας σχέδιο στην ελληνική κοινωνία.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ Λάρισας και στην δημοσιογράφο Θεοχαρούλη Κωνσταντίνα, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, κ Νίκος Παπαδόπουλος, αναλύοντας την επικαιρότητα.

Στην ερώτηση γιατί φθάσαμε στην αλλαγή γραμματέα στο κόμμα ο  κ Παπαδόπουλος απάντησε ότι: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε νέα εποχή όπου θα έχει νέα καθήκοντα και νέες προκλήσεις. Η χώρα με την έξοδο από τα μνημόνια μπαίνει σε καθεστώς άλλης εποχής, το μεταμνημονιακό. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τη λαίλαπα των μνημονίων, σήμερα ανατέλλει μια άλλη εποχή. Είναι μια νέα κατάσταση στα πολιτικά πράγματα και πιστεύουμε ότι θα τη φέρουμε εις πέρας. Το 2019 είναι μια χρονιά  χωρίς μνημόνια, όπου και οι  θέσεις μας θα αναθεωρηθούν και  χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς θα ξεδιπλώσουμε το δικό μας σχέδιο στην ελληνική κοινωνία.»

Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό είπε: «Είναι ένας ανασχηματισμός που  σηματοδοτεί τη νέα κατάσταση. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια. Πρέπει να σχεδιάσουμε αλλιώς. Πρέπει να δουλέψουμε αλλιώς.»

Σχολιάζοντας την εκλογική χρονιά 2019 τόνισε: «Το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Πάμε για μεγάλες εκλογικές μάχες οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Όχι βέβαια οι ευρωεκλογές . Αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, που στόχος της είναι να εμπλακεί πολύ περισσότερος κόσμος στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού. Το πολιτικό επίδικο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πρέπει να καταφέρουμε οι πολίτες να επανέλθουν στην πολιτική. Να συζητάνε για τα προβλήματά τους. Θέλουμε να καταφέρουμε να αφυπνίσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο συσπείρωσης πολλών δημοκρατικών δυνάμεων, με αποκορύφωμα την μητέρα των μαχών τον Σεπτέμβριο, όπου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Όπου ο ελληνικός λαός θα πει τη γνώμη του. Όπως το Σεπτέμβριο του 2015. Όπου ειλικρινά του είπαμε -αυτή τη συμφωνία καταφέραμε – και εκφράστηκε μέσω της ψήφο του.

Έτσι και τώρα, πάλι το 2019, θα πούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε. Θα εκθέσουμε τις απόψεις μας, το πρόγραμμά μας στον ελληνικό λαό, ο οποίος με δημοκρατικό τρόπο θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός  ξανά θα μας εξουσιοδοτήσει και θα μας εμπιστευτεί να οδηγήσουμε τη χώρα και τα επόμενα χρόνια και να ξεδιπλώσουμε το φιλολαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Ερωτηθείς για το τι θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ απάντησε :«Ο πρωθυπουργός  μας  Αλέξης Τσίπρας, μας προϊδέασε ότι στην έκθεση το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου και οι εξαγγελίες  θα είναι κοστολογημένες, δεν θα είναι παροχολογία. Θα είναι συγκεκριμένα πράγματα που θα κάνουμε στοχευμένα  για συγκεκριμένες κατηγορίες  πληθυσμού οι οποίες βγήκαν μέσα από την κρίση πολύ  λαβωμένες.

Όπως έχουμε εξαγγείλει θα γίνουν γενναίες φορολογικές μειώσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του κατώτατου μισθού και άλλα, ώστε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των μνημονίων όλα αυτά τα 8 χρόνια. Και ο υποκατώτατος για τους νέους εργαζόμενους και αυτός θα μπει στο τραπέζι. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτό για τους νέους ανθρώπους. Ήδη γίνονται εξαγγελίες μελετημένες. Δεν θα εξαγγείλουμε πυροτεχνήματα για να χαϊδέψουμε αυτιά. Ήδη άρχισαν οι διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων και άλλα πολλά πράγματα. Ο κόσμος θέλει χειροπιαστά πράγματα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι παροχολογία; Διαφωνώ με αυτούς που έχουν αυτή την άποψη ότι η αύξηση του μεροκάματου είναι παροχολογία. Όλα αυτά τα χρόνια η εργασία έχει συρρικνωθεί στον κατώτατο βαθμό. Το να λένε κάποιοι ότι η αύξηση της αμοιβής εργασίας είναι παροχολογία αυτό νομίζω ότι αδικεί τους εργαζόμενους πρωτίστως.»

Τέλος, ερωτηθείς αν θα μειωθούν οι συντάξεις τόνισε. «Λάθος ερώτημα. Ποιός σας είπε ότι θα μειωθούν οι συντάξεις ;  Με την Αξιολόγηση αναγκαστήκαμε και πήραμε εκείνο το μέτρο γιατί το ΔΝΤ δεν πίστευε ότι θα πιάσουμε τους στόχους. Αφού τώρα οι στόχοι υπερκαλύφθηκαν τι νόημα έχει; Άρα δεν συντρέχει πλέον ο λόγος .»