Ανάσα “δροσιάς” η Πέμπτη

Την Πέμπτη στην Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ί 3-4 και στον Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία  και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Συγκεκριμένα στην Χαλκιδική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα αναμένονται λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 έως 4 και στα δυτικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες   με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-5 και στα νότια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά άστατος καιρός. Συγκριμένα τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογεματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3-4 και στην Κρήτη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 και ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6  μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.