Ζέστη με υγρασία

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν να εκδηλωθούν  μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογεματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν -βορειοδυτικοί, με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα βορειοανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στα δυτικά και νότια 6  και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.