Κατσιαντώνης σε κυβέρνηση για δρόμο Λάρισας- Φαρσάλων: “Οι δεσμεύσεις που μου δώσατε κατέρρευσαν”

“Δεσμευτήκατε πριν από ένα χρόνο, μέσα από την απάντηση που δώσατε στην ερώτησή μου για την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων στον υπό κατάρρευση δρόμο Λάρισας- Φαρσάλων, που καθημερινά μετράει ατυχήματα, ότι ο καταλυτικός χρόνος ολοκλήρωσης της σύμβασης έργου, είναι το 2018. Εντούτοις τα λόγια σας… έγιναν αέρας κοπανιστός, και τα έργα σας χάθηκαν μέσα στην αδιαφορία σας για την ανθρώπινη ζωή”.

Επανέρχεται ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, με νέα ερώτησή του για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο Λάρισας Φαρσάλων, και θυμίζει στους αρμόδιους Υπουργούς τις υποσχέσεις τους που έλεγαν με λεπτομέρειες τις καθοριστικές διαδρομές που θα ακολουθούσαν για την πορεία του έργου.

«Οι απαιτούμενες μελέτες για τη βελτίωση ή και τη χάραξη νέου οδικού άξονα για την παράκαμψη των ενδιάμεσων οικισμών βρίσκονται σε εξέλιξη, αφού εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή, ενώ αξιοποιούνται στάδια μελετών που έχουν εκπονηθεί και έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες» τόνιζε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διά της υπογραφής του διευθυντή της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητά με νέα παρέμβασή του να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις με πράξεις, απευθυνόμενος στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών λέγοντας τα εξής:

“Ξεκινήστε άμεσα και όχι σε χρόνους… διαστημικού ημερολογίου, τις διαδικασίες χάραξης και ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων, , σύμφωνα με τα όσα έχετε από έτους δεσμευθεί ότι θα πράξετε, ώστε να σταματήσουμε, επιτέλους, να θρηνούμε θύματα λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του οδικού δικτύου”.

Η νέα ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ Γιώργου Κατσιαντώνη, και η απάντηση που είχε λάβει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πριν από ένα χρόνο στην πρώτη παρέμβασή του, έχουν ως εξής:

Εκτεθειμένοι καθημερινά σε πλείστους κινδύνους για τη ζωή τους και την ασφάλειά τους βρίσκονται οι κάτοικοι και οδηγοί που χρησιμοποιούν το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων,  βρίθει από ελλείψεις, αστοχίες και επικίνδυνα σημεία σε όλη του τη διαδρομή. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι όλου του Νομού και ιδίως αυτοί των περιοχών Νίκαιας, Ν. Καρυών, Ζάππειου, Χαράς και Χαλκιάδων, «παίζουν» τη ζωή τους κορώνα –  γράμματα ανάμεσα σε λακκούβες, καθιζήσεις, ρωγμές, ανεπαρκή φωτισμό και οδική σήμανση, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διαρκώς σοβαρά ατυχήματα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους και τον κίνδυνο έκθεσης σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών… Μάλιστα, και ενώ έχουν εγκριθεί από ετών οι σχετικές μελέτες χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου στην περιοχή, εν τούτοις η όλη διαδικασία έχει κολλήσει από διετίας τουλάχιστον στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, είναι να μετράμε καθημερινά θανατηφόρα τροχαία, σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών και σοβαρές καταστροφές οχημάτων, αφού οι κατά περιόδους τυπική συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου δεν αρκεί σε καμία περίπτωση ώστε να αντιμετωπιστούν τα  χρονίζοντα προβλήματα.

Και παρότι αυτά είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο που άπαντες ο, έχοντες την ευθύνη, ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ενυπογράφως τις δεσμεύσεις τους ότι η όλη διευθέτηση του ζητήματος νέας χάραξης και κατασκευής δρόμου με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2018, όπως χαρακτηριστικά, σε απάντηση επί σχετικής ερώτησής μου με αριθμό 243/9-10-2017, αναφέρεται στο υπ’ αρ. πρωτοκόλλου ΔΟΥ/5393 από 12-10-2017 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο έχει ως εξής:

 

Παρ’ όλες, λοιπόν, τις δεσμεύσεις, εν τούτοις φαίνεται πως «άλλο είν’ τα λόγια και άλλο τα έργα» τελικώς, αφού ακόμη όλα είναι μόνο θεωρητικές ασκήσεις επί χάρτου.

Κατόπιν των ανωτέρω, και λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων ότι, αφενός μεν σε καθημερινή βάση τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των διερχομένων πολιτών και οχημάτων και αφετέρου θίγεται ο εύρυθμος τρόπος ζωής των πολιτών από οικονομικοκοινωνικής πλευράς  στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της Λάρισας και των Φαρσάλων,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 Πότε προτίθεστε, και συγκεκριμένα εντός του τρέχοντος ημερολογιακού έτους 2018, να ξεκινήσετε τις διαδικασίες χάραξης και ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων, σύμφωνα με τα όσα έχετε από έτους δεσμευθεί ότι θα πράξετε, ώστε να σταματήσουμε, επιτέλους, να θρηνούμε θύματα λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του οδικού δικτύου;

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!